No valorado
0
Idioma
Català
Categoría
Juvenil y Young Adults

E.M. Nova incorporació al club de la cistella

Autor: Angel Burgas Libro electrónico

Després de Nadal, el Club de la Cistella comença el segon trimestre del segon curs d’ESO i l’Enric Mitjà (E. M.), un dels membres de la colla, acaba de ser diagnosticat d’esclerosi múltiple i no comença l’escola el dia que toca. Els altres membres tenen problemes i conflictes per resoldre relacionats amb la família, la delinqüència, la infidelitat, la lleialtat i, fins i tot, el canvi climàtic.

Amb aquesta novel·la de ficció es fan paleses les conseqüències que té aquesta malaltia en la vida de l’Enric i en relació amb la colla. Una aventura que, des de l’humor, pretén sensibilitzar sobre l’esclerosi múltiple infantil i juvenil, una malaltia que, malgrat la por, fa que els adolescents s’enfrontin a un futur que es pensaven que seria segur i inamovible.

Àngel Burgas (Figueres, 1965) és escriptor. Pertany al consell de redacció de la revista "Faristol" especialitzada en literatura infantil i juvenil, i és un dels membres de "Libres al replà", bloc especialitzat en LIJ. Compagina la literatura per adults amb la literatura per a joves. Ha obtingut guardons com ara el Premi Mercè Rodoreda, el Folch i Torres, el Joaquim Ruyra o el Galera Jóvenes Lectores. Ha fet cursos de narrativa creativa i ha impartit classes al màster de Foment de la lectura a la UB. Actualment és jurat del Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions, porta els clubs de lectura del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès. La seva darrera novel·la per a joves, "Noel et busca" (2012) ha obtingut el premi Crítica Serra d’Or 2013, ha estat seleccionat per a la llista d’honor de l’IBBY i com a finalista al Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil del Ministerio de Cultura espanyol.

© 2021 SAGA Egmont (Libro electrónico) ISBN: 9788726861822