Näyte
Bli som folk - Stina Stoor

Bli som folk

Bli som folk

3,88 320 5 Kirjailija: Stina Stoor Lukija: Stina Stoor
Äänikirja.
E-kirja.
Bli som folk består av nio noveller som alla utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.

Där är Sandra som säger sig också ha gömt ett lik. Där är a Gun med sin älskare, och sedan barnbarnet hans, som tar över Zündappen och kanske mer än så. Och där är Fresias pappa som har vitt pannband och gärna jämför fingrar och tår. Och vad gör en blå wunderbaum utan snöre i en gäddas mage? Vem gör de riktiga björnspåren i dikesleran? Vad händer egentligen under brunnslocket?

Det är berättelser med skarp detaljrikedom och suggestiva bilder om ett Västerbotten som håller på att förändras. Bli som folk rör sig längs stigar som stora författare har beträtt förr - men Stina Stoor för oss med sin särpräglade debut mot platser där vi aldrig tidigare har varit.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Novellit & esseet Kääntäjä:

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Norstedts
Julkaisuvuosi: 2015-12-17
Pituus: 3T 36M
ISBN: 9789113073552

Lisätietoa e-kirjasta:

Julkaisija: Norstedts
Julkaisuvuosi: 2015-08-04
ISBN: 9789113066660
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää