Näyte
10 år och 1000 piskrapp : Min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap - Andrea C. Hoffmann,Ensaf Haidar

10 år och 1000 piskrapp : Min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap

10 år och 1000 piskrapp : Min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap

4.34 883 5 Kirjailija: Andrea C. Hoffmann,Ensaf Haidar Lukija: Hannah Schmitz
Saatavilla äänikirjana.
Ensaf Haidar berättar om sitt äktenskap med den saudiske aktivisten och bloggaren Raif Badawi, om en kärlekssaga som överlevt mot alla odds och om den världsomspännande kampen för att befria honom från fångenskap.

De två gifter sig 2002, efter att ha lyckats övervinna både hennes familjs motstånd och den saudiska kulturens stränga konventioner. Efter den förbjudna romansen, bröllopsdagens glädje och de äktenskapliga vardagsproblemen upptäcker Ensaf att Raif är aktiv inom en liberal rörelse. De knyts närmare varandra medan Raif blir alltmer orädd i sin kritik av Saudiarabiens sociala ordning, särskilt kvinnornas situation – tills hans aktiviteter uppmärksammas av den religiösa polisen. Då familjen övervakas och trakasseras måste Ensaf till sist acceptera att den enda lösningen för henne och deras tre små barn är att gå exil, i förhoppningen att Raif snart kan ansluta sig till dem. Men Raif blir arresterad, och straffet – tio års fängelse och 1 000 piskrapp – förändrar allt. Ensaf måste ta upp kampen för sin mans liv, genom att skapa ett internationellt stöd för hans frihet … och för deras rätt att återförenas som en familj.

Denna djupt rörande memoar ger en unik inblick i de villkor som kvinnorna i Saudiarabien lever under och är också en inspirerande berättelse om hur två modiga människorättsaktivister skapas. Raif Badawi tilldelades 2015 Sacharovpriset för tankefrihet.

”Min uppfattning är att det är ett medeltida straff ... som inte hör hemma i ett samhälle som tillåter fri media och som tillåter människor att uttrycka sina åsikter.” Margot Wallström i Ekot 2015

Översättare: Ulrika Junker Miranda,
Fotograf: Caroline Custeau ,
Omslagsformgivare: Emma Graves
Kieli: Ruotsi Kategoria: Elämäkerrat Alkuperäisotsikko: Freiheit für Raif Badawi, die Liebe meines Lebens Kääntäjä: Ulrika Junker Miranda

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Bonnier Audio
Julkaisuvuosi: 2016-09-01
Pituus: 7T 58M
ISBN: 9789176513217
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää