Pang poff Pavlo - Eva Staaf

Pang poff Pavlo

Pang poff Pavlo

4.14 14 5 Kirjailija: Eva Staaf
Saatavilla e-kirjana.
Pavlos föräldrar säger att de ska skiljas. Pavlos hela värld går itu och tillsammans gråter de så mycket att det inte går att fatta hur någon ska bli glad igen.
Pavlo berättar det för bästa vännen Peg när de vispar pannkaksmet. Det här känns som jag, säger han och knäcker ett ägg mot bunkens kant. Då är jag bunken , svarar Peg, som tar emot både ägg och skal, och pillar upp varenda liten flisa ur smeten.

När Pavlo och Peg pratar om jobbiga saker blir det som är krångligt tydligt och klart. Som att man får bryta ett löfte om det man lovat gör en ledsen. Eller att det aldrig är ett barns fel om föräldrarna vill skiljas. Det visste Pavlo inte helt säkert innan.
Det nya livet blir så småningom också vardag och vi följer Pavlo när han flyttar, köper tapeter och börjar boa in sig i de nya hemmen.

Parallellt berättar sju av Pavlos kompisar om sina föräldrarnas skilsmässor. Kompisarna är som de flesta barn, ärliga och osentimentala. Centralt i Eva Staafs barnperspektiv är fokuset på barnens förmåga att registrera och förstå, särskilt i känsliga lägen. Barn vet ofta allt, men håller inne med mycket för att de älskar sina föräldrar.

Med känsla för mänskliga svagheter och behov skapar Eva Staaf rader av fina andningspauser i berättelsen. Humorn finns alltid nära till hands hos hennes karaktärer och är ofta bästa boten mot låsta situationer.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Lapset Kääntäjä:

Lisätietoa e-kirjasta:

Julkaisija: Rabén & Sjögren
Julkaisuvuosi: 2018-09-18
ISBN: 9789129713640
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää