Näyte
Pendeln : Ett barnbarn utforskar sin familjs nazistiska förflutna - Julie Lindahl

Pendeln : Ett barnbarn utforskar sin familjs nazistiska förflutna

Pendeln : Ett barnbarn utforskar sin familjs nazistiska förflutna

3.86 504 5 Kirjailija: Julie Lindahl Lukija: Cecilia Nilsson
Saatavilla äänikirjana.
Saatavilla e-kirjana.
Under våren 2010 besökte Julie Lindahl i ren förtvivlan det tyska federala arkivet i Berlin. Det förflutna hade kastat sin skugga över hennes familj och förgiftat relationer och lämnat stort lidande i spåren efter sig. Lindahl var förberedd på det värsta och hennes farhågor bekräftades då hon fick reda på att hennes morföräldrar hade tillhört SS i det ockuperade Polen under andra världskriget, och att de hade flytt till Latinamerika 1960, strax efter rättegången mot Adolf Eichmann. Denna upptäckt ledde till en sexårig resa genom Tyskland, Polen, Paraguay och Brasilien. Den förvandlade hennes värld och sättet som hon såg på nyckelgestalterna i den, inklusive henne själv.

I sin bok, Pendeln, låter hon läsaren följa med på en dramatisk resa genom mänskligheten. I mormor Oma som älskar fin litteratur och musik, men som inte lyckas avsvära sig sin gamla ideologi, utforskar hon den tunna gränsen mellan civilisation och barbari. Hon upplever kylan som sänker sig när den gränsen förbleknar. Under utforskningen av morföräldrarnas radikalisering till renläriga nationalsocialister vandrar hon in i det obesvarbaras domäner, frågor som kanske inte går att besvara men som trots det måste ställas: Vad är ondska, varifrån kommer den och hur växer den? I senare generationers trauman blir hon medveten om den vrångbild som skammen ger upphov till när tystnad och lögner används för att dölja krigets och folkmordets verklighet.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Elämäkerrat Alkuperäisotsikko: The Pendulum Kääntäjä: Andrae Karin,Karin Andræ

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Norstedts
Julkaisuvuosi: 2019-05-15
Pituus: 11T 16M
ISBN: 9789113098753

Lisätietoa e-kirjasta:

Julkaisija: Norstedts
Julkaisuvuosi: 2019-01-07
ISBN: 9789113090337
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää