Näyte
Så länge min bror andas - Set Mattsson

Så länge min bror andas

Så länge min bror andas

4,04 646 5 Kirjailija: Set Mattsson Lukija: Niklas Engdahl
Äänikirja.
E-kirja.
Sensommaren 1943 försämras situationen snabbt för Danmarks judar. De som kan flyr över havet till Sverige. En av dem är Gila Gerson. Kvar på ett sjukhus i Köpenhamn finns hennes älskade lillebror, Jakob. Innan den unga kvinnan lämnar sitt hemland ger hon sig själv ett löfte att till varje pris rädda sin bror.

Sent på hösten återvänder Gila till det ockuperade Danmark, och möts av beskedet att hennes bror är spårlöst förvunnen. Tillsammans med väninnan Ilse Pedersen påbörjar hon det desperata sökandet efter Jakob. I sin jakt får de hjälp av den danska motståndsrörelsen, och snart befinner de sig i livsfarliga situationer som sätter både deras vänskap och mod på prov.

Så länge min bror andas är en fängslande historisk thriller som skildrar krigets brutalitet. Parallellerna till dagens flyktingkriser är skrämmande.

»En gripande historisk roman och thriller, vars desperation och ilska smittar av sig på läsaren.« Borås Tidning
Kieli: Ruotsi Kategoria: Historia Kääntäjä:

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Historiska Media
Julkaisuvuosi: 2020-09-15
Pituus: 13T 50M
ISBN: 9789175455228

Lisätietoa e-kirjasta:

Julkaisija: Historiska Media
Julkaisuvuosi: 2016-01-01
ISBN: 9789175453040
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää