Gertru från Svartliden - Frida Åslund

Gertru från Svartliden

Gertru från Svartliden

4.0 1 5 Kirjailija: Frida Åslund
Saatavilla e-kirjana.
Den unga Gertru befinner sig i en karg tillvaro uppe i de norrländska skogarna. Det är ett fattigt hem där de behöver kämpa sig genom vardagen och ändå räcker det inte till. Tills dess att Gertru kommer till jägmästare Ekman som barnpiga och därigenom får möjligheten att hjälpa resten av familjen ur eländet.

Gertru från Svartliden genomsyras av en stark medkänsla för de fattiga inlandsborna tillsammans med en romantisk beskrivning av tillvaron i norra Sverige. Genom vackra miljöskildringar och med ett finstilt språk gestaltar Frida Åslund den unga Gertrus uppväxt på inlandet. En norrländsk Kulla-Gulla-berättelse från förra seklet.

Frida Åslund var en svensk författare född i Umeå. Hon skrev både för barn och vuxna men är särskilt känd för sina barnböcker och starka norrlandsskildringar från sekelskiftet.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Romaanit Kääntäjä:

Lisätietoa e-kirjasta:

Julkaisija: SAGA Egmont
Julkaisuvuosi: 2019-09-24
ISBN: 9788726182453
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää