Hljóðbrot
I aften udsolgt - Peer Gregaard

I aften udsolgt

I aften udsolgt

3 1 5 Höfundur: Peer Gregaard Lesari: Jørgen Weel
Hljóðbók.
Rafbók.
I "I aften udsolgt" ser en af det tyvende århundredes største teaterpersonligheder tilbage på et langt og farverigt liv ved teatret. Peer Gregaard beskriver tiden på Danmarks største teatre, samarbejdet med nogle af Danmarks bedste skuespilforfattere som Kjeld Abell og århundredets største skuespillere som Ghita Nørby, der i sin egen erindringsbog beskrev ham således: "Peer Gregaard er og bliver teaterdirektøren i mit liv. Hans klogskab over for os skuespillere, hans klogskab med at finde de stykker til os, som befordrede og udviklede vores talent, i det hele taget hans satsning på os, hans medarbejdere".

"I aften udsolgt" er spændende læsning for alle, der interesserer sig for dansk teater og dets største skikkelser.

I Ghita Nørbys erindringsbog "Mine egne veje. Ghita Nørby i samtale med Niels Birger Wamberg" (1995) siger fru Nørby om Peer Gregaard (side 143): "Peer Gregaard er og bliver teaterdirektøren i mit liv. Hans klogskab over for os skuespillere, hans klogskab med at finde de stykker til os, som befordrede og udviklede vores talent, i det hele taget hans satsning på os, hans medarbejdere".

Jens Kistrup (sammen med Frederik Schyberg utvivlsomt det 20. århundredes betydeligste teaterkritiker) skriver i artiklen i Dansk Biografisk Leksikon (1979-84) om Peer Gregaards cheftid på Det Ny Teater: "Det er et spørgsmål om noget dansk teater nogensinde har præsteret så mange fremragende forestillinger .."

I nekrologen i Weekendavisen 24.-30. juli 1998 skriver samme Jens Kistrup om Peer Gregaard: "dette århundredes største og mest progressive danske teaterleder"

Lotte Bichel skrev i nekrologen i Berlingske 20. juli 1998 om Peer Gregaard: "et af dette århundredes betydeligste teaterledere".

På YouTube bringer teaterhistorikeren, mag.art. Hans Bay-Petersen et ældre DR-interview med Peer Gregaard og skriver som ledsagetekst (2016): "Det ny Teater var under Gregaards ledelse 1950'ernes og 1960'ernes centrum for teaterkunsten i Danmark, hvor der skabtes forestillinger af internationalt format. Det er en periode der hverken før eller siden har været overgået i dansk teater"

Peer Gregaard (1913-1998) var en af det tyvende århundredes største danske teaterpersonligheder. Han startede sin livslange kærlighedsaffære med teatret, da han kom i lære på Folketeatret, hvor han senere blev inspektør. I 1944 blev han direktør for Det ny Teater, og i løbet af de 22 år, han stod i spidsen for det, udviklede det sig til en af landets førende scener. I 1953 blev Peer Gregaard tildelt Teaterpokalen for sin enestående indsats for dansk teater, og i 1966 blev han direktør for Det Kongelige Teater.
Tungumál: danska Flokkur: Ævisögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2019-10-16
Lengd: 5Klst. 35Mín
ISBN: 9788726087475

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2018-11-22
ISBN: 9788726087215
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga