Kong Valdemars Podebusk - Knud A. Petersen

Kong Valdemars Podebusk

Kong Valdemars Podebusk

0 0 5 Höfundur: Knud A. Petersen
Rafbók.
Da kong Valdemar Atterdag i 1350 inviterede en mand fra Rügen til at gøre tjeneste i Danmark, vidste han ikke, at denne mand, Henning Podebusk, ville komme til at spille en vigtig rolle i de dramatiske begivenheder, der udspillede sig under Valdemars bestræbelser på at samle det splittede rige efter den kongeløse tid. Ej heller kunne kong Valdemar vide, at Henning Podebusk efter kongens død i 1375 helt utraditionelt – og i modstrid med kongens løfte til hertug Albrecht af Mecklenburg – ville få hans datter, Margrete, anbragt som regent i Danmark.

Endnu mindre kunne Valdemar vide, at Henning Podebusk, da han var steget til landets højeste embede som drost (kongens stedfortræder), derefter med råd og dåd skulle komme til at støtte Margrete, således at hun i 1381 og 1389 blev regent i henholdsvis Norge og Sverige og da kunne titulere sig ’Sveriges og Norges dronning og ret arving og fyrstinde til Danmarks rige’.

Men det var det, der skete. Læs den historiske roman, der handler om magtspil i Norden, en bemærkelsesværdig Rügbo og kampen om silden i Øresund.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Skriveforlaget
Útgefið: 2017-03-30
ISBN: 9788793525252
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga