Mary og revolutionen. En historisk collage om Mary Wollstonecraft, forfatteren til "Et forsvar for kvindernes rettigheder" - Toni Liversage

Mary og revolutionen. En historisk collage om Mary Wollstonecraft, forfatteren til "Et forsvar for kvindernes rettigheder"

Mary og revolutionen. En historisk collage om Mary Wollstonecraft, forfatteren til "Et forsvar for kvindernes rettigheder"

0 0 5 Höfundur: Toni Liversage
Rafbók.
"Mary Wollstonecraft levede i en mandeverden, der var præget af tanker og teorier udformet af mænd; nogle af disse - for perioden - progressive teorier om frihed og lighed blev anvendt af det opstigende borgerskab mod den privilegerede adel, og Mary Wollstonecraft forsøgte bl.a. i "Et forsvar for kvinders rettigheder" at overføre disse ideer på den rent konkrete situation hun selv og hendes medsøstre stod i."

Toni Liversages bog "Mary og revolutionen" fortæller om den engelske feminist og politiske filosof Mary Wollstonecraft (1759-1797). Mary Wollstonecraft var en af de første kvinder, som sammenlignede kvinders undertrykkelse med den generelle undertrykkelse af samfundets svagere borgere. Foruden en analyse af Wollstonecrafts vigtigste essays og holdninger fortæller bogen om hendes eget liv og hendes ægteskab med den politiske filosof William Godwin. Godwin blev far til hendes berømte datter Mary Wollstonecraft Shelley, som blev gift med digteren Percy Bysshe Shelley og skrev klassikeren "Frankenstein".

Toni Liversage (1935-2014) var en dansk forfatter og oversætter. Toni Liversage havde et stort socialt engagement og var i mange år en kendt feminist, fredsaktivist og socialist. Hun var uddannet mag.art i slavisk filologi og stod bag en del danske oversættelser af forfattere fra det tidligere Jugoslavien. Af Toni Liversages eget forfatterskab kan nævnes "Fædre og døtre: russiske kvinder i aktion mod zarismen" (1976), "At erobre ordet: kvinderne og arbejderbevægelsen" (1980), "George Orwell: en introduktion" (2000) og "Et lille stykke elfenben: om Jane Austens forfatterskab" (2009).
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2017-05-18
ISBN: 9788711709580
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga