Mellem venner - Hans Lyngby Jepsen

Mellem venner

Mellem venner

0 0 5 Höfundur: Hans Lyngby Jepsen
Rafbók.
"Mellem venner" er historien om to mænd omkring de 40, deres liv og livskriser. Om venskab, ægteskab og glæden ved en kold campari soda under en blød parasol.

Romanens hovedperson er et fortællerjeg bosat på Sicilien. Her får han besøg af sin ven Torben, der er lidt af en charlatan. I løbet af ferien genopstår en rivalisering mellem de to venner, der snart spider hinanden med syrlige kommentarer, snart bestiller endnu en campari soda og fyrer vittigheder af. Torben er gift med Anne, der befinder sig hjemme i Danmark. De ægteskabelige løfter har dog aldrig stoppet ham fra at fornøje sig med andre kvinder. Jeg'et er vred på Torben over hans illoyale opførsel overfor konen, men misunder ham samtidig i smug. Efterhånden viser det sig, at Anne har fået nok af Torbens sidespring og har smidt ham på porten. Igennem endeløse samtaler genopleves de to mænds liv i glimt. Lige så stille tegner der sig et billede af to mænd, der i deres lystbetonede jagt på øjeblikkelig tilfredsstillelse hver især har kreeret et tomrum i tilværelsen.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Han blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander, men flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. I 1943 debuterede han med en novelle i Politiken. To år efter udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

I perioden 1964-88 boede han på Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kærlig humor og den fremmedes distance skildrede dette særegne folkefærd. Efter 1988 boede han henholdsvis i København, på Frederiksberg og i Nordjylland.

Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2017-04-20
ISBN: 9788711595282
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga