Den hellige ild. En legende fra det gamle Siena - Johannes Jørgensen

Den hellige ild. En legende fra det gamle Siena

Den hellige ild. En legende fra det gamle Siena

0 0 5 Höfundur: Johannes Jørgensen
Rafbók.
I år 1355 er købmanden Giovanni Columbini er købmand i Siena, da læsningen af biografien om Mary af Egypten får ham til at konvertere til katolicismen. Fra den ene dag til den anden ifører han sig tiggerklæder, beder og hengiver sig til sin tro – han besøger hospitaler, passer syge og åbner sit hjem for de trængende. I 1360 stifter han Jesuitter-ordenen i Siena og får tilkæmpet selveste paven Urban Vs anerkendelse af ordenen i 1367.

"I den hellige ild. En legende fra det gamle Siena" fortæller Johannes Jørgensen konvertittens historie.

Forfatteren Johannes Jørgensen (1866-1956) blev født i Svendborg. Han flyttede til København og senere til udlandet, men vendte hjem til fødebyen som kendt forfatter af store rejseberetninger, digte og særligt helgenbiografier. Johannes Jørgensen konverterede til katolicismen og er især i Italien kendt for sin biografi om Frans af Assisi. I sin samtid var Jørgensen anerkendt som digter og symbolist ligesom hans samtidige Viggo Stuckenberg og Sophus Claussen, mens det kom til store offentlige konfrontationer mellem Claussen og Jørgensen i diskussionen af, hvad symbolismen er og rummer. Jørgensens religiøse etos kom på tværs af Claussens poetik. Et hovedtema i katolske Jørgensens omfattende forfatterskab er menneskets splittelse mellem kønsdriften og higen efter Gud og evigheden.
Tungumál: danska Flokkur: Klassískar bókmenntir Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2017-03-23
ISBN: 9788711671504
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga