Veteranerne fortæller: Menige veteraners erindringer fra 1864 - A.J. Gejlager

Veteranerne fortæller: Menige veteraners erindringer fra 1864

Veteranerne fortæller: Menige veteraners erindringer fra 1864

0 0 5 Höfundur: A.J. Gejlager
Rafbók.
"Dengang var der ikke tale om krig; men da Frederik 7. døde, begyndte der at gå onde rygter, og en skønne dag måtte vi af sted til Danevirke. Med en mindre afdeling kom jeg yderst på højre fløj i nærheden af Husum, hvor vi havde kvarter.

Den 5. februar stod jeg på vagt. Det var bleven aften, og vi ventede på afløsning. Men den kom ikke. Det var langt over tiden, og vi var noget urolige. Endelig kom der nogle artillerister, som væltede en del materiel i vandet og bød os gå til vort kvarter. Dette var allerede rømmet af kammeraterne." – Mathias Ovesen, Stensballe

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

A.J. Gejlager har indsamlet beretninger fra menige soldater, der kæmpede for Danmark i 1864. Det er almene soldater, der fortæller for lægmand, og A.J. Gejlager har intetsteds forsøgt at polere eller pynte på fortællingerne. Bogen giver et helt særligt indblik i de menige soldaters oplevelser af et vigtigt og blodigt kapitel af danmarkshistorien.

Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Tungumál: danska Flokkur: Leikrit og ljóð Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2017-09-18
ISBN: 9788711789988
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga