Ophørsudsalg - Knud Pedersen

Ophørsudsalg

Ophørsudsalg

0 0 5 Höfundur: Knud Pedersen
Sem rafbók.
"Aldrig tidligere havde jeg mødt en så lille mand, en lille embedsmand, der vel nok er noget af det mindste, man kan forestille sig, repræsenterende det officielle samfund i en vanskelig situation på et uhyre vanskeligt sted. Kunne et menneske i hans position virkelig være så almindelig, så ualmindelig almindelig?"

Mens fortælleren hjælper med at rydde en gammel konsulindes hus, fordi hun skal på plejehjem, finder han et manuskript med titlen "Oplevelser i dansk udenrigstjeneste, Hamborg 1942-1947". Manuskriptet bliver interessant læsning om en embedsmands ualmindeligt almindelige karakter og hans højst usædvanlige oplevelser i Tyskland under og efter anden verdenskrig.

Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-02-21
ISBN: 9788726247800
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga