Gustav Wied fortæller (bind 1) - Gustav Wied

Gustav Wied fortæller (bind 1)

Gustav Wied fortæller (bind 1)

0 0 5 Höfundur: Gustav Wied
Rafbók.
1. bind i samlingen "Gustav Wied Fortæller". Teksterne spænder over alt fra selvbiografiske erindringsbidder til digte, noveller og skuespil.

Tekstudvalg af Ellinor og Carit Andersen.

Indhold
"Introduktion"
"Fåreper"
"Thummelumsen"
"Hos Jessens"
"Leda"
"Ane-Marie"
"Døren"
"Ungdom og uskyld"
"Et ligsyn"
"Kærlighed"
"Von der Osten"
"Et par handsker eller Damen fra landet"
"Syg"
"Fluen"
"Amerikaneren"
"Skærmydsler"
"Mindesmærket"

Gustav Wied (1858-1914) var en nådesløs revser af det bedre borgerskab og af dets, ifølge ham, udtalte degeneration. Med en svaghed for det skandaløse udfoldede han spændingen mellem borgerskabets kønsforskrækkede harme og samtidige betagelse af den mere vulgære livsstil. Og det var ikke uden omkostninger: på et tidspunkt røg han nogle uger i fængsel, dømt for litterær usædelighed. Wied giver et morsomt indblik i 1900-tallets Danmark, men under hans satiriske bid ligger en fortvivlelse. En desillusioneret pessimists forsøg på at håndtere livets meningsløshed med humor.

Værkernes særlige konstellation af det tidstypiske og det almenmenneskeligt har sikret dem klassikerstatus og eviggyldig relevans.

"Gustav Wied Fortæller" er en samling af den folkekære samfundsrevsers tekster udvalgt af forlægger Carit Andersen (1910 - 1982),
Tungumál: danska Flokkur: Leikrit og ljóð Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2018-01-02
ISBN: 9788711799833
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga