Dannelse og demokrati - Oskar Negt

Dannelse og demokrati

Dannelse og demokrati

0 0 5 Höfundur: Oskar Negt
Sem rafbók.
De europæiske samfund er i krise, mener Oskar Negt. Det har undermineret deres demokratiske sammenhæng og forandringskraft, og derfor står dybtgående politiske reformer på dagsordenen. Men det kræver en gennemgribende uddannelsesreform med fokus på dannelse og demokrati.

I Dannelse og demokrati undersøger Oskar Negt, hvad dannelse er i en tid, der er præget af opbrud i samfund og kultur, og hvilke opgaver det stiller for uddannelse af børn, unge og voksne:

– Hvad skal mennesker vide, for at de kan forstå, hvad det er, der foregår i den aktuelle krisesituation?

– Hvilke kompetencer er nødvendige for et menneske, der bliver født i dag, hvis man skal kunne komme til rette med det 21. århundredes problemer på en måde, der åbner for, at man på en tilfredsstillende måde selv kan gestalte sit liv?

– Hvad skal vores børn altså lære? Hvordan og hvad skal de lære?

Ikke kun politisk dannelse som sådan, også et pædagogisk arbejde i skolerne og i voksenuddannelsen, der orienterer sig mod nye samfundsmæssige nøglekvalifikationer, bliver i stigende grad til en eksistensnødvendighed. I dag har læring og dannelse altid en dobbelt betydning: De betyder saglig kvalificering i omgangen med ting og mennesker, og de sigter samtidig mod at skabe orientering.

Bogen består af en oversættelse af en række kapitler fra Oskar Negts storværk Der politische Mensch. Demokratie als Lebensform (2010). Bogens oversættere, lektor emerita Karen Sonne Jakobsen og professor emeritus Birger Steen Nielsen, bidrager med et forord og et omfattende efterskrift.
Tungumál: danska Flokkur: Almennar bækur Þýðandi: Karen Sonne Jakobsen

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Frydenlund
Útgefið: 2020-04-06
ISBN: 9788772161822
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga