Evigt ejes kun det tabte - Barndoms- og ungdomserindringer i krigens skygge 1949 – 1970 - Povl H. Riis-Knudsen

Evigt ejes kun det tabte - Barndoms- og ungdomserindringer i krigens skygge 1949 – 1970

Evigt ejes kun det tabte - Barndoms- og ungdomserindringer i krigens skygge 1949 – 1970

0 0 5 Höfundur: Povl H. Riis-Knudsen
Rafbók.
På baggrund af sin opvækst i 50’ernes bondesamfund tager forfatteren sine læsere med på en veloplagt og sarkastisk rundtur igennem fortid og nutid og fremviser en efter en ruinerne af den europæiske kultur med særlig vægt på kirken, børneopdragelsen, uddannelsessystemet, journalistikken og det politiske liv. Han behandler krigen, besættelsestiden, retsopgøret og studenteroprøret og skriver om Adolf Hitler, Søren Kam, Paul Hennig, Aage H. Andersen, Sven Salicath, George Lincoln Rockwell, Matt Koehl og andre personligheder på den såkaldte højrefløj og om sin egen politiske vækkelse. Bogen er et barsk opgør med vor tids hellige køer og en kritisk analyse af forfatterens eget politiske virke. Samtidig skildrer den indgående livet i en østhimmerlandsk landsby, dengang verden endnu ikke var gået af lave, og understreger nødvendigheden af at bevare eller genfinde de værdier, der var grundlaget for datidens samfund, som nok var økonomisk fattigere, men hvor identitet og samhørighed gjorde livet rigere.

Om forfatteren:
Povl H. Riis-Knudsen født 1949 som søn af dansk SS-frivillig. Cand.mag., fhv. lektor og oversætter. Medstifter og leder af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse indtil 1991.

Generalsekretær i World Union of National Socialists indtil 1987. Har udgivet Nationalsocialismen – den biologiske verdensanskuelse, Nationalsocialismen – en venstreorienteret bevægelse og essaysamlingen Utidssvarende betragtninger 2017.
Tungumál: danska Flokkur: Ævisögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Forlaget Mellemgaard
Útgefið: 2020-06-15
ISBN: 9788772370972
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga