Knæfaldet efter 9. april. En historisk studie og en bedømmelse - Erling Foss

Knæfaldet efter 9. april. En historisk studie og en bedømmelse

Knæfaldet efter 9. april. En historisk studie og en bedømmelse

0 0 5 Höfundur: Erling Foss
Rafbók.
Hvor mange kender til det knæfald, der blev gjort over for tyskerne i besættelsens første tid i sommeren 1940? Eller hvem der var med til det?
Erling Foss’ bog udkom bare to år efter anden verdenskrig, men giver en spændende og dækkende beskrivelse af, hvad der foregik i magtens korridorer, da tyskerne indtog Danmark den 9. april 1940.
Beretningen gøres blot mere levende ved, at den er bygget op af autentiske dagbogsblade, der tager læseren tilbage til tiden omkring den 9. april og til sidst overlader det til læseren selv at drage sin konklusion og fælde sin dom over, hvad der egentlig skete dengang.

Erling Foss (1897-1982) var dansk erhvervsmand og forfatter. Under anden verdenskrig var Erling Foss med til at stifte Danmarks Frihedsråd og gennemførte efterretningsarbejde for England. Han var en af kræfterne bag det første borgerlige illegale blad, "De Frie Danske", men efter at være blevet arresteret af Gestapo i december 1943 og senere løsladt måtte han rejse til Sverige i februar 1944, hvor han virkede som Frihedsrådets repræsentant i Stockholm.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-06-12
ISBN: 9788726321869
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga