I det gamle Europa. Tre bilture - Tørk Haxthausen

I det gamle Europa. Tre bilture

I det gamle Europa. Tre bilture

4 1 5 Höfundur: Tørk Haxthausen
Rafbók.
"I det gamle Europa. Tre bilture" er en rejseskildring og en personlige beskrivelse af et Europa i forandring. På tre bilture rejste forfatter Tørk Haxthausen i 1947 til Paris og den franske zone i Tyskland, i 1956 gennem Titos Jugoslavien til Kreta og i 1968 til Kosovo. Det er en charmerende og nostalgisk fortælling med minder fra det opdelte Europa før charterturismen for alvor gjorde sit indtog.

Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-08-21
ISBN: 9788726371451
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga