Den parlamentariske venligst tilegnet - Vilhelm La Cour

Den parlamentariske venligst tilegnet

Den parlamentariske venligst tilegnet

0 0 5 Höfundur: Vilhelm La Cour
Rafbók.
"På fremtidens historikeres vegne vil jeg gerne have lov til at frembære min dybfølte tak til Den parlamentariske kommission, som med sjælden uselvisk arbejdsglæde har skænket efterslægten så fængslende et billede af de farer, der truede kommissionens kolleger på rigsdagen, da den tyske besættelse havde tilsløret alle andres forstand end netop vore dogmetro politikeres."

Så snart Danmark var blevet befriet i 1945, bredte der sig et ønske blandt befolkningen om at finde ud af, hvad der var sket på Christiansborg, mens samarbejdspolitikken blev udformet, og politikerne besluttede, hvordan man skulle håndtere besættelsen. Ønsket blev til et krav, og en kommission blev nedsat til at finde ud af, hvilke elementer på Christiansborg, der talte for hvad.

Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2020-10-16
ISBN: 9788726263633
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga