Professorens hus - Willa Cather

Professorens hus

Professorens hus

0 0 5 Höfundur: Willa Cather
Rafbók.
Professor Gofrey St. Peter er i halvtredserne og har opnået meget af det, mange drømmer om. Han har en succesfuld karriere og et familieliv, der udadtil ser lykkeligt og velfungerende ud. Men i løbet af de år, fortællingen forløber, hvor St. Peter-familien flytter fra deres gamle hus til et nyt, afsløres det, at Gofreys tilværelse er langt fra lykkelig. Hans akademiske succes og rigdommen, der fulgte med, beror på hans afdøde elev og svigersøn Tom Outlands forskningsresultater. Gofreys forhold til hustruen og børnene er overfladisk, og familielivet forgiftes af jalousi og bitterhed.

Professorens hus er en roman fuld af modsætninger – ungdom og alderdom, frihed og ansvar, spiritualisme og materialisme – men der er sjældent et enten-eller. Gofreys livskrise fører ham ud i farlige situationer og et oprør, der efterhånden bliver mere og mere omfattende.

Den amerikanske forfatter og journalist Willa Cather (1873-1947) voksede op i Nebraska og blev i sin litteratur ved at vende tilbage til den vestlige stats emigrantmiljø og øde prærielandskaber. Hun skrev hele sit liv, og hendes roman "One of Ours" blev tildelt en Pulitzer pris i 1922. Når forfatterskabet vandt fornyet popularitet blandt feminister i 1970’erne, så var det måske fordi der er mange kvindelige pionerer i Cathers fortællinger.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi: Ingeborg Simensen

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-12-03
ISBN: 9788726374582
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga