Barnet i det moderne samfund - Svend Heinild

Barnet i det moderne samfund

Barnet i det moderne samfund

0 0 5 Höfundur: Svend Heinild
Rafbók.
"Barnet i det moderne samfund" er en skildring af børns naturlige udvikling og tilpasningsprocesser i det moderne samfund, vi lever i. Svend Heinild arbejder som børnelæge ud fra den overbevisning, at den sociale kontekst mennesker befinder sig i, må medtages i diagnosticering og behandling af sygdomme. Når det kommer til børnesygdomme er det derfor væsentligt at medtænke forholdet og tilknytningen mellem barn og forælder. Bogen er inddelt i otte tematiske afsnit, som beskriver blandt andet barnets normale udvikling, børnesygdomme, børneopdragelse, fysiske og psykiske reaktionsmønstre og samfundets tilbud til børn.

Værket er udgivet som historisk dokument med datidens sprogbrug.

Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.
Tungumál: danska Flokkur: Óskáldað efni Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2021-05-31
ISBN: 9788726755237
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 7 daga