Dybhavsforskning gennem et halvt århundrede - J. O. Bøving-Petersen

Dybhavsforskning gennem et halvt århundrede

Dybhavsforskning gennem et halvt århundrede

0 0 5 Höfundur: J. O. Bøving-Petersen
Rafbók.
"Da den britiske marines korvet "Challenger" for et halvt århundrede siden – december 1872 – stod kanalen ud, var det ikke for at tiltræde nogen krigsfærd. Togtet havde en såre fredelig, større og smukkere opgave: en alsidig undersøgelse – den første hidtil foretagne – af samtlige verdenshaves natur fra deres overflade til deres bund."

Mennesket har altid undret sig over, hvad der gemmer sig på havets bund, og hvor dybe verdenshavene egentlig er. Der gik imidlertid lang tid, før man formåede at udforske havets dybder videnskabeligt, da de i sagens natur var svære at komme til at undersøge med biologiens sædvanlige værktøjer og metoder.

J.O. Bøving-Petersen fortæller om dybhavsforskningen fra skibet Challengers afgørende ekspedition i 1872-1876 og frem til starten af 1920’erne. Det er en periode med store opdagelser inden for dette spændende forskningsområde, der endnu den dag i dag rummer store hemmeligheder og mysterier for forskerne.

Jens Orten Bøving-Petersen (1864-1937) var en dansk naturvidenskabsmand, der skrev en lang række bøger om zoologi og andre naturvidenskabelige emner. J.O. Bøving-Petersen var uddannet magister i zoologi og arbejdede ved siden af forfattergerningen som lærer. Hans bøger er letlæselige og handler både om dyr i havet og på landjorden samt om uddøde såvel som endnu eksisterende arter.
Tungumál: danska Flokkur: Óskáldað efni Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2021-06-02
ISBN: 9788726424256
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 7 daga