Hljóðbrot
Det gælder dit liv - Bent Lexner om jødedom og eksistens - Anne-Lise Bjerager

Det gælder dit liv - Bent Lexner om jødedom og eksistens

Det gælder dit liv - Bent Lexner om jødedom og eksistens

3,44 9 5 Höfundur: Anne-Lise Bjerager Lesari: Jesper Borup
Hljóðbók.
Jøder betaler stadig den højeste pris, alene fordi de er jøder. Det konstaterer Bent Lexner efter terrorangrebet i København. Som læser kommer man tæt på den tidligere overrabbiner. Fra de tragiske dage i februar til Bent Lexners mærkesager som talsmand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

Bent Lexner er kendt for sit store engagement i tilspidsede debatter. Han gik forrest for at undgå loven mod rituel slagtning uden forudgående bedøvelse fra 2014 og kæmper for retten til religiøs omskærelse af drengebørn. Jøder og muslimer er efter Bent Lexners overbevisning truet af det danske samfunds trang til at komme al religion til livs.

DET GÆLDER DIT LIV giver et enestående indblik i Bent Lexners liv som ortodoks jøde i Danmark. Her folder han sit liv som tidligere overrabbiner i Det Jødiske Samfund ud. Han beskriver kampen for at bevare en religiøs kerne i menigheden - men viser også personlige sider fra et liv med stærke slægtsbånd.

Med stor eftertænksomhed og humor minder Bent Lexner os om, at Danmark skal passe på sine jøder og bevare respekten for det religiøse liv.

Bent Lexner, født 1946, har været rabbiner ved Det Jødiske Samfund i Danmark fra 1976 til 1996 og overrabbiner samme sted fra 1996 til 2014. Han er medlem af Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg. Bogen er skrevet af journalist og forfatter Anna-Lise Bjerager.

ANMELDERNE SKREV
"I timerne efter terroren var det Bent Lexners ansvar at fortælle familien Uzan om tragedien og udtale sig til den danske og internationale presse om terroren og om det dansk-jødiske samfund (...) Bogen, hvor Bent Lexner fortæller sin historie til journalist Anna-Lise Bjergager, er dybt engageret, og man får næppe en bedre og mere bevægende beretning fra disse krisedage end her."
- 5 stjerner, Berlingske

"Tidligere overrabbiner Bent Lexner gør sig forstandige tanker om forholdet mellem religion, modernitet og slaget om ytringsfrihed."
- 4 hjerter, Politiken

"Det gælder dit liv" er et oplysende og vidende partsindlæg fra Bent Lexner om det jødiske religiøse liv og jødedommens fremtid i Danmark og Israel."
- Kristeligt Dagblad
Tungumál: danska Flokkur: Ævisögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2015-08-14
Lengd: 9Klst. 4Mín
ISBN: 9788711474785
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga