Varat och varan: prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan - Kajsa Ekis Ekman

Varat och varan: prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan

Höfundur: Kajsa Ekis Ekman
Snið: Sem rafbók

Varat och varan: prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan

Höfundur: Kajsa Ekis Ekman
Snið: Sem rafbók
sænska
4,64
Sexhandeln är en av världens mest lukrativa industrier. Surrogatmödraskap – där kvinnor föder barn mot betalning – har blivit en gigantisk ekonomisk verksamhet. Bara i Indien värderas den till över 400 miljoner dollar.

Starka röster höjs nu för att avkriminalisera sexhandeln och rättfärdiga att kvinnors kroppar görs till varor. I diskussionen vänds argumenten upp och ner, det talas om rättigheter och solidaritet med de utsatta. En kvinna som säljer sex är ”självständig, frigjord och myndig”. Att föda barn och lämna det ifrån sig för pengar är ”ersättning för obetalt kvinnoarbete”.

I debatten görs en uppdelning mellan det kvinnliga varat – hennes jag – som fritt och självständigt, och den kvinnliga varan – hennes kropp – som ett redskap, en slags naturresurs. Vi slutar att se män och kvinnor som människor och betraktar varandra som utbytbara produkter.
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefandi: Leopard Förlag
Útgefið: 2018-04-06
ISBN: 9789173433068
sænska
4,64

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga