REBELLERNE

0 0 5 Höfundur: Jørgen Lindgreen
Rafbók.
Beretningen om tyskertøsens søn og sabotørens datter, omgivet af en gruppe rebelske unge i 1950’ernes Odense.

Uddrag af bogen
Britta lod sig glide ned på divaen ved siden af mig og hviskede mig i øret, – Er du bange, Simon?
– Ja, svarede jeg.
– Det er jeg også, sagde hun. Britta var en viljefast pige, en af dem, der kunne træffe beslutninger. Hun var den eneste, der kunne styre Peter Pan, men hun var altså også bange nu.
– Hvor mange atombomber skal der til for at udslette Danmark? spurgte hun mig.
– Jeg ved det ikke nøjagtigt men to til tre i den tunge klasse, svarede jeg. – Så er nationen blæst væk, og de, der ikke er døde, de vil omkomme af strålesyge.
– Hvor længe tror du, Fyn vil være ubeboelig? Og hvad med os her i Skibhuskvarteret?
– Det er umuligt at sige. Der kan gå hundrede år, hvis noget normalt nogensinde vender tilbage.
– Du, Simon, hviskede hun. – Hvis det går helt ad helvede til med dig derovre i Varde, så skal du ringe til mig, enten til Gaskompagniet eller herhjem. Jeg kan samle aktivgruppen på to timer. Det er mit ansvar, I har valgt mig til det.
– Du er skøn, sagde jeg, trak hende ind til mig. – Jeg skal nok huske det. Gid alle piger var som dig, så turde mændene ikke gå i krig.

Om forfatteren
Jørgen Lindgreen er født 1936 i Odense. Han er kontoruddannet, har været værftsarbejder og korrekturlæser; været ansat ved telegrafvæsenet og har været oplæser ved Odense kommune. Jørgen Lindgreen har skrevet 11 radio- og TV-spil. Han har skrevet en række historiske romaner, hvor det er taberne og de navnløse, der er hovedpersoner, og ikke konger, fyrster og prælater. Jørgen Lindgreen udgav på eget forlag første del af et stort ungdomsværk Rebellerne i 1967. Forsøget mislykkedes og gav forfatteren en større gæld. 2017 har forfatteren nyskrevet og forkortet sit ungdomsforsøg til en ny generations læsere, stadig med den originale titel Rebellerne.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Forlaget Mellemgaard
Útgefið: 2017-10-04
ISBN: 9788771907766
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga