Krigsfaren

0 0 5 Höfundur: Aage Christensen
Sem rafbók.
Krigsfaren skildrer livet under Anden Verdenskrig i et lille provinsmiljø i Nordjylland, hvor en meget ung Adam møder uretfærdigheder, som han ikke kan acceptere og derfor gør modstand mod.

Hans indædte uvilje mod uretfærdigheden og indignationen over tyskernes besættelse, bringer ham ind i modstandsbevægelsen, hvor hans engagement mere og mere bringer ham i tvivl om det rigtige i at tilsidesætte sine egne og teenagekærestens interesser, til fordel for kampen mod tyskerne. Dette dilemma forstærkes dramatisk, da Adam pludselig skal være far og derfor må påtage sig et ansvar for sin kæreste og deres ufødte barn.

Han drages mere og mere ind i alvorlige begivenheder under sin deltagelse i kampen mod tyskerne, og skismaet opstår, skal han vælge ansvaret for familien eller påtage sig ansvar for kampen mod tyskerne?

Uden at sige noget gik Nikkelsen om bag Adam, der ikke registrerede, hvad der skete i rummet. Alt var tåget og flød ud i et. Nikkelsen ramte ham pludselig med et knytnæveslag på højre øre, som forårsagede et brag i hjernen. Det lød, som om der skete en eksplosion inde i hovedet. Adam skreg af smerte.
"Slå ikke mere," råbte han ud i mørket til bødlen, der besvarede råbet med et kraftigt slag på tindingen, som straks forplantede sig til hjernen.
Adam mærkede under en ulidelig smerte, at hjernemassen bevægede sig. Smerten forsvandt, da han bevidstløs faldt ned af stolen, ned på gulvet.
Adam mærkede, at to soldater havde fat under hans arme og med besvær forsøgte de at sætte ham op på stolen igen.

Aage Christensen er født i 1943 under Anden Verdenskrig.
Indtil pensionsalderen virkede han i erhvervslivet, hvor han i 27 år var direktør i et forsikringsselskab.
For at udvikle sine skriftlige udtryksformer, har han hen gennem årene deltaget i merkantile og skønlitterære skrivekurser, bl.a. på Rødding Højskole og på Folkeuniversitetet i Aarhus.
Krigsfaren er hans debutroman. Den beskriver livet og frihedskampen i et lille nordjysk provinssamfund, magen til det han selv voksede op i, og hvor der før, under og efter krigen, var meget små kår for de fleste indbyggere.
Tungumál: danska Flokkur: Almennar bækur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Forlaget Mellemgaard
Útgefið: 2012-04-25
ISBN: 9788792875891
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga