Søstrene fra Ravdos - Corina Judith Plougfelt

Søstrene fra Ravdos

Søstrene fra Ravdos

4,25 4 5 Höfundur: Corina Judith Plougfelt
Rafbók.
Det gode ved fantasy er, at man kan bruge genren til at tale om alt mellem himmel og jord. For de bedste historier handler naturligvis om andet og mere end blot sig selv, og her giver fantasy en klarhed, som de mere jordbundne genrer ofte ikke kan hamle op med.

I C.J. Plougfelts Søstrene fra Ravdos ses dette tydeligt. Omgivelserne er middelalderlige tilsat en dosis magi, men problemerne er menneskelige og eviggyldige. Erika og Dina, halvsøstre og halvelvere, begynder deres livsbaner i den samme slum. Deres vidt forskellige personligheder og de valg, de hver især træffer, fører dem dog i uforenelige retninger. Inderst inde vil de kun hinanden og resten af Ravdos det bedste. Men hvor mange gange kan man gøre vold på sin personlige moral og æreskodeks og stadig se sig selv i øjnene i spejlet? Hvor meget blod kan man forsvare at spilde, hvis ens intentioner startede ganske uskyldige? Det må ridderen og lejemorderen finde ud af, mens de navigerer gennem et samfund gennemsyret af instinktiv racisme, afstumpet grådighed og moralsk hykleri.

Søstrene fra Ravdos har altså noget på hjerte, men først og fremmest vil den gerne underholde. Og den er således velegnet til læsere, der vil have, action, humor, drama, sex og kærlighed – forudsat de ikke har noget i mod, at de også ender med at tænke undervejs.

Uddrag af bogen:
Erika hørte slet ikke efter, men fortsatte sin rasende talestrøm: ”Du vil frivilligt lade dem hjernevaske dig, så du til sidst ikke er andet end endnu en af kongens tæver.”
Dina var nu helt rød i hovedet og skubbede til Erika.
Deres mor prøvede igen at bryde ind: ”Dina, skub ikke til din søster.”
Erika så på Dina, vrede og foragt kæmpede om førstepladsen i hendes isblå øjne, da hun sagde: ”Det er ok, mor, man kan ikke forvente sig andet af en kommende ridder, måske vil du alligevel passe godt ind hos dem.”
Dina var så gal og såret ved sin søsters hårde ord, at hun helt mistede kontrollen over sig selv, og før hun vidste af det, fløj de forbudte ord ud af munden på hende: ”I det mindste er jeg ikke en koldblodig morder, Nattens Rose.”

Om forfatteren:
Corina Judith Plougfelt blev født i København 1988, men bor nu på sydsjælland. Hun har altid haft en forkærlighed for fantasy og det outrerede. Corina er ordblind, men har aldrig ladet det stoppe sig, og det er hendes første værk Søstrene fra Ravdos et tydeligt bevis på.
Tungumál: danska Flokkur: Ungmennabækur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Forlaget Mellemgaard
Útgefið: 2014-10-28
ISBN: 9788793270633
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga