Professor Hieronimus - Amalie Skram

Professor Hieronimus

Höfundur: Amalie Skram
Lesari: Agnethe Bjørn
Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
Prófa Storytel

Professor Hieronimus

Höfundur: Amalie Skram
Lesari: Agnethe Bjørn
Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
6Klst. 22Mín
danska
4,14
Presset af at skulle være både kunstner, hustru og mor har drevet Else Kant til randen af et sammenbrud. Hun søger hjælp hos den berømte professor Hieronimus, som i stedet for at give hende den hjælp, hun behøver, lader hende indlægge på den lukkede afdeling af et sindssygehospital.

"Professor Hieronimus" er baseret på Amalie Skrams egne erfaringer, og romanen er den første, der gav de norske læsere indblik i datidens psykiatriske system. Romanen "På Sct. Jørgen" er en direkte fortsættelse af "Professor Hieronimus".

I "Professor Hieronimus" og "På Sct. Jørgen" trækker forfatteren Amalie Skram på erfaringer fra sine egne indlæggelser på sindssygehospitaler i 1890‘erne. Bøgerne gav de norske læsere et hidtil uset indblik i det psykiatriske systems mangler og faldgruber.

Amalie Skram (1846-1905) var en norsk forfatter og feminist. Hun skrev inden for genren naturalisme, og i sine talrige romaner forsvarede hun kvinders rettigheder og udforskede kvindens psyke og livsvilkår. Amalie Skram anses for at være den vigtigste kvindelige forfatter inden for Det moderne gennembrud.
Meiri upplýsingar um hljóðbókina:
Útgefið: 2018-07-18
ISBN: 9788726058437
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefið: 2016-04-14
ISBN: 9788792922939
6Klst. 22Mín
danska
4,14

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga