Hljóðbrot
Amerikanske tænkere - John Dewey - Christian Olaf Christiansen, Astrid Nonbo Andersen

Amerikanske tænkere - John Dewey

Amerikanske tænkere - John Dewey

3,33 3 5 Höfundur: Christian Olaf Christiansen, Astrid Nonbo Andersen Lesari: Morten Rønnelund
Hljóðbók.
JOHN DEWEY er USA’s måske mest kendte filosof og en af de fremmeste repræsentanter for den særlige amerikanske form for filosofi, som går under betegnelsen ’pragmatisme’. I sin samtid var han en af de mest toneangivende intellektuelle på den amerikanske venstrefløj, hvor han hørte til de ikke-kommunistiske ’liberale. Efter Deweys død har hans tanker især levet videre inden for pædagogikken.

Amerikansk kultur og politik fylder meget i vores bevidsthed og i det danske mediebillede. Vi ved meget om det (populær)kulturelle Amerika, men det er de færreste af os, der ved særligt meget om de tænkere og tanker, der har formet den stormagt, der har så stor indflydelse på vores liv.

Amerikanske tænkere er en velformidlet introduktion til de tænkere og bevægelser, der har haft størst indflydelse på det amerikanske samfund og den konkrete politiske udvikling i landet de seneste 150 år. Nogle som f.eks. Martin Luther King, Richard Rorty og Ayn Rand er mere kendte i Danmark end andre, som f.eks. teologen Reinhold Niebuhr eller den afroamerikanske borgerrettighedsaktivist W.E.B. Du Bois, men tilsammen giver udvalget et unikt indblik i USA’s idémæssige traditioner, historie og kultur. Den vil give danskerne en langt mere dybdegående introduktion til og forståelse for f.eks. USA’s udenrigspolitik, for race- og slavespørgsmålet, for USA’s særlige ideologiske historie, hvor ’liberalisme’ og ’socialisme’ f.eks. betyder noget ganske andet end herhjemme og for den store betydning, som religion – ikke mindst kristendom – har i USA.

Udvalget af de 14 amerikanske tænkere (samt tea party- og occupy wallstreet-bevægelserne) er foretaget i kyndigt samråd med amerikanske idehistorikere og er skrevet af de absolut førende danske USA-eksperter som f.eks. Niels Bjerre-Poulsen, Carl Pedersen, Vibeke Schou-Tjalve og Casper Sylvest.

Redaktørerne Astrid Nonbo Andersen og Christian O. Christiansen, der begge er idéhistorikere, har forsynet bogen med en fyldig indledning, der introducerer til værket og centrale begreber som liberalisme, socialisme, republikanisme og andre væsentlige politiske tankestrømme i USA.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Seríur: Amerikanske tænkere: 11 Þýðandi:

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2016-08-08
Lengd: 2Klst. 7Mín
ISBN: 9788711704165
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga