Gruppens grepp : hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss leva tillsammans? - Mikael Klintman, Andreas Olsson, Thomas Lunderquist

Gruppens grepp : hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss leva tillsammans?

Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
Prófa Storytel

Gruppens grepp : hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss leva tillsammans?

Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
7Klst. 7Mín
sænska
4,03
Vi och dom, mitt gäng och deras, vän eller fiende – hur ska vi kunna leva tillsammans i vår globaliserade och polariserade värld?

Den här boken handlar om fördomar, om hur vi generaliserar och kategoriserar. Men också om tolerans och vad som begränsar den – och hur den skulle kunna utvidgas.

Våra hjärnor hanterar information om andra på olika sätt beroende på om vi placerar dem i kategorin ingrupp eller utgrupp. Dessutom grupperar, värderar och beter vi människor oss annorlunda gentemot “dom” än “oss”.

Det kan vara av godo: sammanhållningen i vår familj, här ställer vi upp för varandra, blod är tjockare än vatten! Och det kan vara av ondo: krossa kackerlackorna! Men i sig är vårt beteende, det att vi ständigt delar upp världen i en hel mängd olika vi och dom, i sig varken bra eller dåligt. Det bara är.

Med hjälp av den senaste forskningen inom neurovetenskap, psykologi och sociologi skriver författarna om dessa kategoriseringar; varifrån de kommer, hur de fungerar och hur vi kan dra fördel av en fördjupad kunskap om vår natur. Bara genom att förstå hur vi fungerar kan vi finna fungerande strategier för att undvika konflikter som grundar sig i fördomar och hat mellan olika grupper – alltifrån skvaller och diskriminering på arbetsplatsen till krig och folkmord.
Meiri upplýsingar um hljóðbókina:
Útgefandi: Natur & Kultur
Útgefið: 2018-09-18
ISBN: 9789127824843
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefandi: Natur & Kultur
Útgefið: 2018-09-18
ISBN: 9789127819986
7Klst. 7Mín
sænska
4,03

Svipaðar bækur

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga