Sune og rigets guld - Jørgen Lindgreen

Sune og rigets guld

Sune og rigets guld

5 4 5 Höfundur: Jørgen Lindgreen
Rafbók.
Et brutalt kongemord finder sted, mens Sune og hans venner på kongens bud er på vej til den tyske kejser med en kæmpesum i guld, for at kejseren ikke skal angribe Danmark, mens kong Harald og hans søn, Svend, kæmper om magten i riget. Hvad skal Sune og vennerne gøre med en formue i guld, som svarer til våben og heste til 500 ryttere, når kongen er død, og riget er ved at gå i opløsning?

I tredje bind i serien om Sune og hans venner, der går deres egne veje i vikingetidens Danmark, foregår voldsomme begivenheder, som ændrer rigets og de unge rebellers fremtid.

Kong Haralds private søkrigere, Jomsvikingerne, udnytter fyrsternes opgør og bedrager alle parter i opgøret.

Sune kæmper for at redde det lille værft og rederi på Lindø under de borgerkrigslignende tilstande.

Jomsvikingerne bortfører fyrstinde Dasja, Sunes slaviske veninde, og spærrer hende inde i et tårn på Jomsborg. Vil Sune og vennerne nå frem til Jomsborg i tide?

Mens Sune sejler omkring i Østersøen med kongens guld i lastrummet, sidder Gyda, byfogedens datter, hjemme på Sunes lille kontor og styrer rederiets regnskab. Gyda elsker Sune, men elsker han også hende?Uddrag af bogen

– I dag vil jeg med dit tilsagn sende en parlamentær til din fars lejr, Svend, med et forslag om, at hver part under slaget kan bede om pause, en våbenhvile for resten af dagen, som modparten ærligt deltager i, sagde Palnatoke. Jeg kender din far så godt, at jeg er sikker på, at det vil han acceptere uden videre. Han er godtroende, Svend, og så er han din far.

– Og hvad så? spurgte Svend skeptisk. – Er det da ikke ærligt ment, at når vi er så pressede, så vil vi ud af kampen med livet og æren i behold?

Palnatoke rystede på hovedet. – Selvfølgelig er det ikke ærligt ment.

– Hvor vil du hen med det? sagde Svend surt. – Dagen efter slår de os sønder og sammen. Eller vi kan flygte i ly af mørket, men hvorhen?

Palnatoke viste et af sine sjældne smil. – Du er lige hurtig nok, plejesøn. Det her er en kamp mellem din far og dig, en krig mellem to fyrster og deres tilhængere, ikke en borgerkrig. Det her er et personligt opgør. Mellem din far og dig. Derfor må den militært svage part være dristig nok til at benytte våbenhvilen til at uskadeliggøre modparten. Kort sagt, jeg har allerede købt den bueskytte blandt din fars livvagter, der kan komme ham tilstrækkeligt nær under våbenhvilen, så resultatet bliver, at du sejrer og bliver rigets konge.Om forfatteren

Jørgen Lindgreen (f. 1936) var i sin ungdom værftsarbejder og læste i ti år korrektur på et bogtrykkeri. Han var samtidig politisk aktiv på venstrefløjen. Han har været formand for Landsforeningen Autisme og var i tre sæsoner kommunens oplæser i Odenses ældreverden. Han har skrevet 12 radio- og tv-spil for DR om arbejdspladstemaer, atomkraft og forurening. Hans 21 – fortrinsvis historiske – romaner er klare i mælet uden unødig brug af vold og præget af forfatterens omfattende viden om mennesker. Den officielle historieskrivning bliver sat på pause, mens samfundets svage, rebellerne og de udstødte bliver hovedpersoner, præget af forfatterens socialistiske grundsyn, hvor kun fællesskabet kan løse nutidens – og fremtidens – problemer.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Forlaget Mellemgaard
Útgefið: 2018-11-19
ISBN: 9788772181851
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga