Mytedannelser omkring den 9. april 1940 - Bjørn Svensson

Mytedannelser omkring den 9. april 1940

Mytedannelser omkring den 9. april 1940

0 0 5 Höfundur: Bjørn Svensson
Rafbók.
"Længe nok har mindreværdskomplekserne fra den 9. april levet i det danske folk, til skade for forsvar og folkestyre. Visselig gav begivenhedsforløbet den dag os ikke noget at være stolte af – bortset fra det personlige kampmod hos den danske soldat – men den fortsatte ensidige fremhævelse af de fejl, der blev begået i Danmark, kan skabe mistillid til egne evner. Derfor vil det være på sin plads at understrege, at fejl og svigtende effektivitet i forsvaret ikke er noget særkende for vort land. Den sammenligning som i det følgende er foretaget med begivenhederne i andre lande den 9. april, vil bevise det."

Den 9. april står som en sort dag i den kollektive danske bevidsthed. Der er mange holdninger til de valg, den danske regering traf den dag, og ikke alle bunder i fakta og et fuldt billede af den situation, landet stod i. Bjørn Svenssons bog "Mytedannelser omkring den 9. april 1940" sætter de skæbnesvangre begivenheder i et internationalt såvel som historisk perspektiv og giver os derved et nyt og mere oplyst billede af den tunge del af danmarkshistorien.

Bjørn Svensson (1910-2010) var en dansk forfatter og debattør. Han var uddannet cand.polit. og var i en årrække redaktør ved avisen Dannevirke og leder af DR‘s Radio Syd. Bjørn Svensson er endvidere Ridder af Dannebrog.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2019-02-18
ISBN: 9788726090741
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga