Derfor gik det sådan 9. april - Bjørn Svensson

Derfor gik det sådan 9. april

Derfor gik det sådan 9. april

0 0 5 Höfundur: Bjørn Svensson
Rafbók.
"Det er blevet moderne kun at kunne se dumhederne i vestmagternes politik for den anden verdenskrig. Dumheder er der også nok af, men et Europa, der efter den anden verdenskrig har oplevet forsøgene på at realisere en fredelig sameksistens med Stalins Rusland, burde have visse forudsætninger for at nå til større forståelse af bestræbelserne på uden en ny krig at finde vej til sameksistens med Hitlers Tyskland. Det er ingen skam at søge at undgå krig. Det er tværtimod en forbrydelse og dumhed, hvis man ikke prøver derpå. I dag kan man godt bebrejde vestmagterne, at de nedrustede for hurtigt efter den første verdenskrig, at de oprustede for langsomt før den anden verdenskrig, og at de var sinker til at bruge deres våben præventivt. Men dengang ville det store flertal af Europas befolkning havde dadlet dem, hvis de havde ført en politik, der kunne godkendes af kritikere i dag."

Bjørn Svensson gør op med mange af argumenterne imod vestmagternes strategier op til anden verdenskrig og søger i stedet at finde en forklaring på, hvorfor det gik, som det gjorde. Bogen er ikke en undskyldning for de mange frygtelige begivenheder, men derimod et forsøge på at forstå, hvordan det kunne gå så galt.

Bjørn Svensson (1910-2010) var en dansk forfatter og debattør. Han var uddannet cand.polit. og var i en årrække redaktør ved avisen Dannevirke og leder af DR’s Radio Syd. Bjørn Svensson er endvidere Ridder af Dannebrog.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2019-02-21
ISBN: 9788726090758
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga