Målet, troen og synspunktet. Det nye spil om Enhver - Carl Erik Soya

Målet, troen og synspunktet. Det nye spil om Enhver

Målet, troen og synspunktet. Det nye spil om Enhver

0.0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Sem rafbók.
"Ja man har det rart i vort lille land!

Den er gammel den sætning, banal, men sand!

Skatterne er jo desværre lidt høje,

og tænk! hvor de arbejdsløse må døje,

men bortset herfra så er alting godt:

Man får rigelig mad hver eneste dag.

Vi mangler hverken sko eller klær.

Bor pænt – Gudbevares, ikke flot,

men jeg er tilfreds, jeg har nok som jeg har‘et ...

og alt er jo valgt med virkelig smag!"

Soya var hele sit liv kendt som noget af en samfundsrevser. Han fik ofte kritik for at ville rive det hele ned uden at tilbyde noget bedre alternativ at sætte i det gamles sted. Han blev sågar kaldt en kunstnerisk og moralsk nihilist. "Det nye spil om Enhver" kan både ses som et forsøg på at fremstille Danmark på den lyserøde måde, nogle foretrak dengang i mellemkrigstiden, og som et modsvar til kritikerne. Uanset hvad, er det som altid opfindsomt, originalt og helt enestående!

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.
Tungumál: danska Flokkur: Ljóðabækur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-02-26
ISBN: 9788726086157
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga