Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri - Björn Roslund

Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri

Höfundur: Björn Roslund
Lesari: Björn Roslund
Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
Prófa Storytel

Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri

Höfundur: Björn Roslund
Lesari: Björn Roslund
Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
6Klst. 25Mín
sænska
4,02
Haja ADHD tar med dig på en spännande och initierad djupdykning i, inte bara hur det är vid ADHD, utan också varför.

Varför har personer med ADHD så svårt för att njuta av framtida segrar, och på vilket sätt hänger det ihop med avhoppade utbildningar och drogers lockande låga?
Är det psykedeliska drömspel som hjärnans skärmsläckare (default mode network) bjuder oss på bara ett ointressant bakgrundsbrus, eller rent av huvudpersonen i den nya tidens förståelse för vad ADHD egentligen är?
Hur kan det dagdrömmeri man tidigare trodde bara var ett meningslöst tidsfördriv nu kommit att betraktas som själva grundförutsättning för det vi kallar jag?
Hur kan jammande jazzmusiker skapa förståelse för hur grupper av hjärnregioner spelar tillsammans, men också duckar för varandra?
Hur kan ADHD vara så starkt kopplat till risker, eller rent av undergångsfaktorer, men samtidigt ha psykiatrins bästa prognos?
Hur kan ADHD-mediciner skynda på tillväxten av de regioner i hjärnan som är försenade vid ADHD, och hur kan fysisk aktivitet via delvis samma mekanismer hjälpa personer med ADHD?

Med förvånansvärd lätthet förmedlar Björn Roslund avancerad kunskap som gör skillnad i hur vi ser på och kan leva med ADHD. Boken är därför skriven för dig som själv har ADHD, anhöriga och för dig som vill lära dig mer.
Meiri upplýsingar um hljóðbókina:
Útgefandi: Natur & Kultur
Útgefið: 2019-03-12
ISBN: 9789127826700
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefandi: Natur & Kultur
Útgefið: 2018-05-26
ISBN: 9789127823273
6Klst. 25Mín
sænska
4,02

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga