De sidste. 661 indfald og udfald - Carl Erik Soya

De sidste. 661 indfald og udfald

De sidste. 661 indfald og udfald

0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Rafbók.
"Jeg har aldrig set min forlægger så henrykt som da jeg meddelte ham denne bogs titel.

Mine indfald og udfald (tre samlinger i alt) har haft samme skæbne.

Først: usædvánlig dårlige anmeldelser.

Derefter: kilder til citering. Navnlig i provinspressen, og ikke mindst i de blade hvor nedrakningen var værst. Ja faktisk går der ikke en uge hvor jeg ikke fra Sylvester Hvid får udklip med soyaske indfald.

Derimod får jeg jo aldrig tak eller honorar."

Det er ikke kun alle de andre, Soya tager under kærlig behandling i "De sidste". Han er ikke bange for at tage gas på sig selv i humorens tjeneste, og som altid er hans aforismer lige til at blive i godt humør af.

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.

Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.
Tungumál: danska Flokkur: Smásögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-04-15
ISBN: 9788726086386
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga