Smil så! Udvalgte humoristiske fortællinger - Carl Erik Soya

Smil så! Udvalgte humoristiske fortællinger

Smil så! Udvalgte humoristiske fortællinger

0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Rafbók.
"Smil så!" er en samling sjove fortællinger fra en tid, hvor der for alvor var brug for en humoristisk sans. Bogen udkom i 1944 og blev revet ned fra hylderne og udsolgt på nul komma fem. Nogle af historierne bærer præg af at være blevet skrevet i den usikre mellemkrigstid, hvor hele verden mærkede truslen om den kommende verdenskrig og nazisternes fremfærd rumle under sig som et jordskælv. Andre er skrevet under selve krigen, som Soya i høj grad selv fik ind på livet, da han blev sat i Vestre Fængsel og igen og igen så sine værker falde for censuren. Historierne er ikke desto mindre stadig underholdende og morsomme den dag i dag, uanset om man læser dem i deres historiske kontekst eller bare for sjov.

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930’erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere. Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.
Tungumál: danska Flokkur: Smásögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-04-16
ISBN: 9788726086522
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga