Bare en tagsten - Carl Erik Soya

Bare en tagsten

Bare en tagsten

0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Rafbók.
Der er hverken fred eller ro i lektor Tvebos hjem. Hvordan skulle der kunne være det, når det hele går ad helvede til? Det mener den gode lektor i hvert fald. Han er en hyppig taler i Fredsligaen i Vindby, men der er sjældent mere end en håndfuld medlemmer, der overhovedet gider møde op. Det til trods for, at det trækker op til en tredje verdenskrig udenfor! Langt de fleste ønsker fred og ikke krig, men gider de gøre noget for det? Næh! Lektor Tvebo er lige desillusioneret med kapitalismen og kommunismen, og alt dette og meget mere skal hans stakkels kone høre på. Da han en morgen efter en ordentlig omgang brok skal på arbejde, bliver han ramt i hovedet af en tagsten. Kan det betyde noget, eller er det bare en tagsten?

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.

Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.
Tungumál: danska Flokkur: Leikrit og ljóð Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-05-13
ISBN: 9788726086454
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga