Sytten III

0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Rafbók.
"Jeg var let forfærdet over at blive overrasket i sengen hos en kvinde midt om natten. Selv om vi i øjeblikket lå pænt ved siden af hinanden, så var der vel ingen der var i tvivl om at vi ikke havde indtaget dén stilling héle tiden!

Det beroligede mig lidt at det var en stemme jeg ikke kendte. Tænk om stemmens ejer havde været Tante eller Onkel! Eller frk. Rosengod!"

"Sytten" fortæller om en ung dreng, der efter et par år med skamfuld onani kæmper sig til et forhold til en rigtig kvinde. Året er 1913, og som en indre verdenskrig bryder hans pubertet ud i fuld flor.

"Sytten" er en åbenhjertig og varm udviklingshistorie om en ung mands seksuelle udvikling.

"Et kunstværk er den. Man glemmer den ikke." – Tom Kristensen

"Det er et opgør med den selvgodhed og snæversynetshed, som bærer ansvaret for et forkludret og forkvaklet kønsliv." – Peder Hesselaa

""Sytten" er et alvorligt og indtrængende forsøg på at skildre en ung mand i pubertetsårene. Lad mig med det samme sige, at der ikke er skyggen af et ønske om at være "pikant" eller "vovet". Soya er moralist og idealist." – Hakon Stangerup

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.

Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.
Tungumál: danska Flokkur: Óskáldað efni Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-05-24
ISBN: 9788726086317
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga