Platinkorn eller De allersidste. 339 indfald og udfald - Carl Erik Soya

Platinkorn eller De allersidste. 339 indfald og udfald

Platinkorn eller De allersidste. 339 indfald og udfald

0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Rafbók.
"Min forlægger glædede sig meget da jeg i 1960 kom med en samling strøtanker der bar titlen "De Sidste". Men han glædede sig for tidligt. I år fik han "De Allersidste", og samtidig har jeg forsynet en stor konvolut med udskriften: " – og de efterladte"!"

Alle og enhver kan fælde strøtanker ned på et stykke papir, men det er de færrestes, der er lige så rammende og lige så morsomme som den gode gamle ordsmeds. Mange af de små finurligheder i "Platinkorn" er imidlertid noget, Soyas elskede datter Maj har udbrudt, og som den stolte far har skrevet ned til alles fornøjelse.

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.

Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2019-06-28
ISBN: 9788726086393
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 7 daga