En gæst

0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Rafbók.
Familien Jensen sidder en sommerdag i deres lysthus og nyder en bid brød, da en ørentvist pludselig daler ned i smørkrukken. Den 14-årige søn, Niels, får lov at beholde ørentvisten, når blot han fodrer den ordentligt, så den ikke lider nød. Det gør Niels med det resultat, at dyret bliver ved med at vokse. Faktisk når det en længde på 160 cm, og det er endda uden at tælle hale og tang med! Ørentvisten tyranniserer familien, sætter dem imod hinanden og ødelægger det ellers så lykkelige familieliv. Soyas roman er lige så spændende, som den er grotesk, lige så medrivende, som den er umulig, og ingen kan undgå at få sympati for den stakkels underkuede familien Jensen.

Soyas "En gæst" var den første danske bog til at blive bandlyst af den tyske besættelsesmagt, idet de mente, den kunne læses som en allegorisk kritik af besættelsesmagten. Kampen for bogens udgivelse blev derfor også et led i den danske modstandskamp, og Soya og hans forlægger måtte senere i retten for at forsvare bogens udgivelsesret.

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930’erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere. rnrnSoya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2019-07-15
ISBN: 9788726086195
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga