Klap i og hør efter! - Mogens Frohn Nielsen

Klap i og hør efter!

Klap i og hør efter!

1.33 3 5 Höfundur: Mogens Frohn Nielsen
Sem rafbók.
"Klap i og hør efter!"

Sådan lød et af skipper og forfatter Mogens Frohn Nielsens mantraer, når han tog adfærdsvanskelige unge under vingerne på skoleskibet Fulton.

Når man har læst denne bog, forstår man bedre, hvordan Mogens Frohn Nielsen med kærlig autoritet har formået at skabe en helt enestående institution i Danmark, nemlig Fulton-projektet. Eleverne – som i daglig tale blev kaldt for "hvalpene" – var drenge på kant med loven og tilværelsen, og flere af dem var blevet opgivet alle andre steder i systemet. Men på Fulton fik de en chance til.

I bogens første del beretter Skipper festligt og selvironisk om sin egen barndom og ungdom og om sit forunderligt snørklede uddannelsesforløb til lands og til vands. Han var bl.a. gartnerlærling, reserveofficer og skuespillerelev. I bogens anden og tredje del hører vi om Fulton, om livet på skibet og skolen, om hvalpene, om skippers holdning til disse drenge, og om de principper han praktiserer, og som i nogle kredse vakte beundring, mens de i andre vakte forargelse.

"Forrygende morsomt, knivskarpt skitseret, ind imellem dybt tragisk, men hele tiden båret af en altovervældende kærlighed til disse ‘hvalpe‘, der har været opgivet af alle: forældre, myndigheder, sig selv – alle undtagen Skipper." – Jyllands-Posten

"Man kan ikke andet end klappe i og høre efter, når den suveræne leder af det enestående projekt Fulton/Fulton-skolen tager ordet, som han virkelig har i sin magt. Han øser af sin rige personlighed, han favner bredt med sin store menneskekundskab, sit ukuelige livsmod og sin enestående, helt specielle, indtagende sans for humor." –Sjællands Tidende

Mogens Frohn Nielsen (1935-2010) var en dansk forfatter, foredragsholder og illustrator. Han er især også kendt som skipper på skoleskibet Fulton, hvor han gjorde det til en livsmission at få adfærdsvanskelige drenge på ret kurs. Mogens Frohn Nielsen har både skrevet krimier, debatbøger, romaner og erindringer om tiden på Fulton.
Tungumál: danska Flokkur: Ævisögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2019-07-10
ISBN: 9788726203363
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga