Jord og stjerne - Henri Nathansen

Jord og stjerne

Höfundur: Henri Nathansen
Snið: Rafbók

Jord og stjerne

Höfundur: Henri Nathansen
Snið: Rafbók
danska
Digte om alt mellem stjernehimmel og jord af forfatter og dramatiker Henri Nathansen. Digtsamlingen blev oprindeligt udgivet under pseudonymet Frater Taciturnus.

Fra digtet "Apollon Musagetes"

"Hans propert polerede Vers
gik pillent paa sirlige Lakfødder -
med Duft, lidt exotisk pervers,
af Ambra, Vanilje og Kraknødder.

Han løfted de store Genier
forsigtigt af Piedestalen -
og maalte i smaa Rimerier
dem med sin poetiske Alen."

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.

Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.

"Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefið: 2017-02-16
ISBN: 9788711597903
danska

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga