Nye digte

0 0 5 Höfundur: Schack Von Staffeldt
Rafbók.
Schack von Staffeldt nåede kun at udgive to digtsamlinger i løbet af sit korte liv, og begge blev overset og undervurderet af hans samtid, der foretrak den opløftende digtestil, som man så hos Adam Oehlenschläger. Ikke desto mindre rummer hans digte en indsigt i menneskelivets mørke sider og en skøn længsel efter den tilstand, der venter på den anden side af døden, som vi sjældent ser i dansk poesi, men som tværtimod står tydeligt frem hos hans samtidige engelske romantiske digtere som for eksempel Percy Bysshe Shelley.

Adolph Wilhelm Schack var Staffeldt (1769-1826) var en dansk guldalderdigter. Hans første digtsamling, "Digte", udkom året efter Adam Oehlenschlägers skelsættende debutdigtsamling, men med sin dystre og nyplatoniske stil og syn på digterkunsten nåede han aldrig nær så stor popularitet eller berømmelse som Oehlenschläger. Schack von Staffeldt liv var hårdt og ensomt, og han døde som kun 46-årig alene, desillusioneret og nedbrudt af fysisk sygdom. På trods af samtidens manglende forståelse er Schack von Staffeldt bare to digtsamlinger blandt nogle af de smukkeste i dansk digtnings historie.
Tungumál: danska Flokkur: Leikrit og ljóð Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-08-09
ISBN: 9788726028621
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga