Sansernes sociologi - Nils Gunder Hansen

Sansernes sociologi

Höfundur: Nils Gunder Hansen
Snið: Sem rafbók

Sansernes sociologi

Höfundur: Nils Gunder Hansen
Snið: Sem rafbók
danska
4
"Hvem var da Simmel? Han levede fra 1858-1918 og var en af de tyske filosoffer og sociologer, der omkring århundredskiftet med stor kreativitet og konsekvens stillede sociologiske grundspørgsmål og arbejdede for en anerkendelse af sociologien som videnskab, han er således en af "fædrene", men han blev aldrig en hovedhjørnesten for den senere sociologi på samme måde som landsmanden Max Weber (bl.a. kendt for sin protestantisme- og bureaukratistudier) og franskmanden Emile Durkheim (bl.a. kendt for studier i selvmord og religion). Simmel blev på den måde oudsiderdisciplinens egen outsider, og derfor er han måske ekstra interessant i dag, når man skal tænke over hvordan det hele egentlig begyndte."

Georg Simmel beskæftigede sig med et utal af emner og var omkring århundredskiftet intet mindre end Berlins intellektuelle hovedattraktion. Nils Gunder Hansen fortæller om den tyske sociolog Georg Simmels tanker og ideer om alt fra mode til skam, hemmelige selskaber til eventyr, det menneskelige ansigt og den fremmede.

Nils Gunder Hansen (f. 1956) er en dansk forfatter. Han blev uddannet mag.art. i 1984 og blev sidenhen ansat på Københavns Universitets Institut for Litteraturvidenskab. Nils Gunder Hansen har blandt andet udgivet bøgerne "Etik i 90‘erne", "Den høviske kærlighed" og "En afgrund af tillid".
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefið: 2019-07-31
ISBN: 9788726096217
danska
4

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga