Købmanden i Odessa - Peter Døssing

Købmanden i Odessa

Købmanden i Odessa

0 0 5 Höfundur: Peter Døssing
Rafbók.
Følg en ukrainsk familie gennem 100 år.

Første Verdenskrig er slut. Landmanden Oleh Bodorenko glæder sig til, at han igen kan drive sit landbrug i fred. Freden bliver dog hurtigt afløst af sovjetmagtens hårdhændede bestræbelser på at sikre sig korn til den brødfattige Sovjetunion og til at kollektivisere landbruget.

Sultkatastrofen holodomor er en realitet. Sønnen Mykhailo flygter fra hjemegnen, efter at sulten og overmagten har udryddet hans familie.

Vi følger, hvordan han med sine egne regler, sammen med kvinden i sit liv, skaber en tilværelse i Odessa. Det viser sig hurtigt, at han har talent for handel, og at de to forstår at indynde sig hos de sovjetiske magthavere og udnytte deres svagheder.

Deres søn udvikler forretningsimperiet sammen med sin kone. Da Ukraine bliver selvstændigt, bliver de hurtigt en af landets førende oligarkfamilier.

Sønnen og datteren i fjerde generation står i spidsen for familieimperiet og stabiliserer det frem mod vore dage.Uddrag af bogen

Han så, at der af og til dryssede lidt korn ud af sækkene. Mens han fyldte lommerne, tænkte han på en metode til at samle kornet op i større mængder og tage det med på markedet, uden at nogen opdagede det.

Formanden fløjtede til middagspause. Mykhailo skyndte sig over i kantinen og spiste. Derefter gik han til plads 48 i barakken og tømte lommerne. Om eftermiddagen havde han plads på dækket, hvor han skulle lægge fire sække i et net og fire dem ned til de folk, der stod i lastrummet. Han prikkede et lille hul i den ene sæk og fyldte diskret lommerne igen, uden at nogen lagde mærke til det.Om forfatteren

PETER DØSSING (f. 1944) er vokset op i Hillerød. Han er uddannet registreret revisor og har arbejdet med regnskab og rådgivning i 57 år. Den historiske slægtsroman Købmanden i Odessa er hans femte bog. Hans mål er at skrive romaner i et flydende og let forståeligt sprog.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Forlaget Mellemgaard
Útgefið: 2019-09-16
ISBN: 9788772186016
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 7 daga