Danmark i Neuropa. Danmark under den anden verdenskrig - Børge Outze

Danmark i Neuropa. Danmark under den anden verdenskrig

Höfundur: Børge Outze
Snið: Sem rafbók

Danmark i Neuropa. Danmark under den anden verdenskrig

Höfundur: Børge Outze
Snið: Sem rafbók
danska
"I forberedelserne til landgangen i England og, noget senere, i forberedelserne til erobringen af Gibraltar, inddrog den tyske overkommando bl.a. invasionseksperten general Kaupisch, som efter eget ønske var blevet flyttet fra det fredelige København til vestfronten den 31. maj. Han havde bl.a. taget Langeliniehelten Zimmermann med sig. Kaupisch var efter Frankrigs fald indkvarteret bedre end de fleste – på et slot, tilhørende en af brødrene Martell i selve Cognacdistriktet!"

Børge Outze fortæller om Danmarks rolle i de nye Europa, der opstod i løbet af 1940. Landet var ikke meget mere end en brik i Tysklands spil, et spisekammer og en trædesten til Norge og Sovjetunionen, som tyskerne stadig håbede at kunne invadere.

Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefið: 2019-09-26
ISBN: 9788726211320
danska
Flokkur: Saga

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga