Angst mod Martin Luther - Jakob Knudsen

Angst mod Martin Luther

Angst mod Martin Luther

0 0 5 Höfundur: Jakob Knudsen
Rafbók.
"Angst Mod – Martin Luther" er et af det tyvende århundredes absolutte hovedværker, på én gang en traditionel, måske gammeldags realistisk roman, og samtidig en moderne personlighedsskildring.

Jakob Knudsens roman skildrer drengen Martin og kirkefaderen Luther og stiller læseren det eksistentielle spørgsmål: Hvordan kan man indrette sig i tilværelsen uden autoritet? Og hvordan komme overens med den absolutte autoritet?

Viggo Mortensen har skrevet introduktion til romanen og hovedpersonen, Martin Luther.

"Romanen handler om et menneske på dybt vand og forener egentlig tre ting på én gang: For det første er den en historisk skildring af krisemennesket frem for nogen i vor åndshistorie, nemlig Martin Luther, og for det andet er det en skildring af Jakob Knudsen selv, præget som han var af sit forsøg på at nå barndommens tabte land bag selvrefleksionen og ’selvseeriet’, og for det tredje er det i narrativ form en analyse af det moderne menneskes situation med dets fordoblede forhold til virkeligheden og deraf følgende grundspørgsmål: Hvem andre end mig selv kan løse min eksistentielle krise." - Jan Lindhardt

Jakob Knudsen (1858-1917) var forfatter, præst og folkeoplyser. Som rundet af den danske højskole- og præstekultur fik han et folkeligt gennembrud, som også satte sig kirkelige spor. På det litterære parnas var Knudsen en omstridt person. I dag bliver han undertiden mobiliseret som en nutidig kritiker af tidsånden og den herskende kulturradikalisme og humanisme. Den her foreliggende roman om Martin Luther udkom første gang i 1912.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2019-09-26
ISBN: 9788726316766
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga