Jordbærpigen

Jordbærpigen

Jordbærpigen

Höfundur:
Lisa Strømme
Rafbók

Sommeren 1893. Den norske badeby Åsgårdstrand forbereder sig på, at turisterne skal komme; de velhavende familier fra Kristiania og ikke mindst de bohemer, der kommer for at male i det fantastiske lys.

Johanne har været model for maleriet Jordbærpigen af den norske maler Hans Heyerdahl og er vant til at færdes frit på stranden og i skoven, hvor hun plukker de bær, der har givet hende tilnavnet. Men denne sommer får hun plads som pige i huset hos velhaverfamilien Ihlen, og et venskab vokser frem mellem hende og den egenrådige og yngste datter Tullik, der er skæbnesvangert tiltrukket af kunstnernes det frie liv. Johanne er selv en spirende kunstner, der ser verden i farver, og en form for venskab har udviklet sig mellem hende og kunstmaleren Edvard Munch. Men da hun præsenterer Tullik og maleren for hinanden, opstår der stærke følelser mellem dem, og Johanne bliver viklet ind i et netværk af løgne og bedrag.

I Jordbærpigen skaber Lisa Strømme sin egen version af historien bag Edvard Munchs berømte maleri ”Skriget”.

Tungumál:
danska

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
HarperCollins Nordic
Útgefið:
2017-06-01
ISBN:
9789150789348

  Svipaðar bækur

  Hitta storyn som passar just dig

  Henrik Karlsson

  "Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

  Birgitta Johansson

  "Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

  Birgitta Lindh

  "Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"